Снимка: Français: Fonds monétaire international, уикипедияКристин Лагард коментира как ще се

...
Снимка: Français: Fonds monétaire international, уикипедияКристин Лагард коментира как ще се
Коментари Харесай

Кристин Лагард: Ваксината няма да доведе до промяна на икономическия растеж

Снимка: Français: Fonds monétaire international, уикипедия

Кристин Лагард разяснява по какъв начин ще се отрази основаването на ваксина против коронавирас на икономическия напредък.

Президентът на Европейската централна банка акцентира през днешния ден, че „ обнадеждаващите “ вести за създаването на ваксина против ковид няма да доведат до смяна на прогнозата на централната банка за икономическия напредък в еврозоната, написа bnr.bg.

" Очаквахме да разполагаме с ваксина през първото тримесечие на 2021 година Това може да е малко ускорено, само че не мисля, че ще промени прогнозата ", изясни Лагард, въпреки че добави, че не желае да " омаловажи положителните вести за имунизацията против ковид ".

Според нея " втората вълна на пандемията, която виждаме, крие опасности “, защото вложителите и бизнеса по целия свят и Еврозоната към момента могат да изберат да " замразят вложенията и да стартират да икономисват “ заради несигурността, която предизвиква Covid-19.

Поради това ЕЦБ ще бъде подготвена да калибрира своята парична политика и Пандемичната стратегия за незабавни покупки (PEPP), в случай че е належащо, акцентира ръководителят на банката.

Лагард уточни, че би трябвало да се подсигурява, че рецесията няма да се придвижи върху във финансовия бранш.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР